För alla är det inte frid och fröjd att gå till skolan, jobbet eller ens att gå in på sina egna sociala medier. Det är många som varje dag sitter med en klump i magen av otrygghet och rädsla på väg till sin skola eller arbetsplats i vetskapen om att dem eventuellt kommer bli förlöjligade på olika sätt. Därför tog Christian Nordenström beslutet att ta sig an kampen mot mobbning och starta Make a Change. En icke-vinstdrivande ideell organisation för att göra samhället till en bättre och mer respektfull plats. Men vilka är då vi på Make a Change egentligen och vad gör vi i kampen mot mobbning? 

Hur startades Make a Change och vad står vi för?

Christian Nordenström

Make a Change grundare: Christian Nordenström. Bild: Sara Arnald

Make a Change startades 2015 av Christian Nordenström som såg att det fanns ett behov av att arbeta mot mobbning på ett mer modernt sätt, men som även ger resultat i längden. Han ansåg att kunskapen behövde bli djupare i skolor och på arbetsplatser när det kommer till hur man hanterar mobbning.

Därav blev det självklart att starta upp en ideell organisation för att sätta bollen i rullning och komma på nya metoder. Detta resulterade i att både lära ut samt ge rätt verktyg till olika skolor och arbetsplatser ute i landet så dem kan jobba på egen hand eller tillsammans med Make a Change för att förändra och förbättra.

Psst…Make a Change har även en podd som ni kan lyssna på där poddar finns. Mobbningspodden (länk) 

 

Hur arbetar Make a Change?

Make a Change

Bildtext: Alla donationer går oavkortat till arbetet mot mobbning.

Först och främst så är värdegrunden för Make a Change att få barn och vuxna att känna sig trygga. Men också att känna att dem får vara som dem är.  Detta innebär att vi står för öppenhet, respekt, solidaritet, integritet men också ansvar. Make a Change tror på att alla människor har lika stort värde oavsett bakgrund, könsidentitet, etnisk tillhörighet, religion, annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Alla är lika mycket värda och har en lika stor röst i samhället. Det är inte mer komplicerat än så.

I och med att Make a Change är en icke-vinstdrivande ideell organisation så tar vi oss framåt genom bidrag. Vi får in bidrag ifrån privatpersoner, företag och olika stiftelser men vi håller även i föreläsningar och utbildningar som ni kan läsa mer om här (länk).

Bidragen som vi får in gör att vi kan fortsätta sträva mot vårt mål, att nå ut och fortsätta kampen mot mobbning.

Vi åker bl.a.  runt till olika skolor och arbetsplatser och föreläser om mobbning i olika former. Vi erbjuder program som är till för att lära sig mer om mobbning och hur man förebygger det. Det som är så bra är att ni enkelt kan inkludera det vi lär ut under era lektioner i skolan eller genom våra olika typer utav aktiviteter på arbetsplatser. Det vi pratar om på föreläsningarna och utbildningarna fungerar som en introduktion till varför mobbning förekommer men också för att ge en djupare insikt kring konsekvenserna som mobbning skapar. Vi går även igenom vad som är viktigt att tänka på som chef, lärare eller förälder men också hur man som klasskompis eller arbetskamrat ska hantera mobbning.

Man har ju hört flertalet gånger att kommunikation är nyckeln till allt och även fast det är klyschigt så är det verkligen sant. Om fler människor skulle ta upp mobbningsproblematiken i skolan, på jobbet men också i miljön utanför på exempelvis sociala medier, så skulle det bli en slags transparens i det.

I dagens samhälle så är det fortfarande ofta tabubelagt att visa att man mår dåligt och det kan kännas som att det är pinsamt att man är ensam och att man är påfrestande om man tar upp någons tid för att prata om hur man egentligen mår. Fel, fel, fel. Prata mera. Våga få din röst hörd i en situation där du känner dig nedtryckt, eller ser någon annan bli det. Sen om det är att du får din röst hörd för att du säger till dem som mobbar, eller om du går till din lärare, din chef eller dina föräldrar spelar ingen roll. Du som säger ifrån är med i kampen mot mobbning. Heja dig och grattis! Att vara med i det gänget är mycket coolare än att vara med i det som mobbar och trycker ner.

 

Vilka arbetar på Make a Change?

föreläsning antimobbning

Bildtext: Vi håller i föreläsningar och utbildningar på Make a Change
Bildkälla: Canvas

På Make a Change arbetar personer som både har blivit mobbade eller som har mobbat själva. Alla personer som aktivt är med i organisationen och arbetar med föreläsningar eller utbildningar har djup kunskap när det kommer till mobbning. Det är för att ni ska kunna ställa frågor och få så genuina och realistiska svar som möjligt och som kan ge er en djupare förståelse när det kommer till just mobbning. 

Idag har Make a Change inga anställda. Detta för att hålla nere de administrativa kostnaderna och för att använda de insamlade pengarna till de som är viktigast, arbetet mot mobbning. Däremot sitter det ett antal personer i styrelsen som även dem har olika bakgrunder, arbetar helt ideellt och får inget arvode för sitt arbete i styrelsen. 

Vi vill göra miljön i skolan, jobbet och på nätet till en finare plats och vi kommer lite närmare för varje litet bidrag vi får in.

 

Bli volontär och engagera dig!

volontär mobbning

Bildtext: Vi söker alltid efter nya volontärer. Bildkälla: Canvas

Om det skulle vara så att du själv brinner för arbetet mot mobbning och vill hjälpa till på något sätt, så är du alltid välkommen att volontärarbeta hos oss!

Så vare sig om du är företag, privatperson, en förening eller en skola så är det bara att maila oss, så kan vi prata mer om hur vi skulle kunna arbeta tillsammans. Vi söker alltid drivna individer att samarbeta med!

Hör av dig!

Leave a Comment

Contact / Location

Kontakt info

Ideella föreningen Make a Change
Odengatan 21
114 24 Stockholm, Sweden

010-175 76 76 (m-f 10-17)
kontakt@makeachange.se
Orgnr: 802497-2450
Bankgiro: 326-4512
Swish: 123 08 33 780

Kontakta oss

    Events / Calendar

    Events

    Vi erbjuder workshops, föreläsningar och event. Håll utkik efter våra kommande event.
    [trx_sc_events type="detailed" past="" cat="139" orderby="post_date" slider="" title_style="default" title_tag="h4" scheme="scheme_2" columns="1" count="6"]