Vi söker volontärer

Vill du engagera dig i något meningsfullt? Går du och funderar på att bli volontär?

Som volontär för Make a Change får du både en meningsfull sysselsättning och är med och skapar en bättre vardag för många barn, ungdomar och vuxna. Genom att engagera dig som volontär är du med och gör skillnad. Längre ner på sidan kan du läsa mer om olika uppdrag där vi söker volontärer just nu. Alla våra uppdrag ansöker du via Volontärbyrån. Klicka på uppdragsrubriken för att läsa mer och komma till länken för intresseanmälan.

Tillsammans skapar vi en bättre vardag!

 

Nu startar startar vi stödcentrum för mobbade vuxna

Vi söker nu personer som vill stötta vuxna som har blivit utsatta för mobbning på sin arbetsplats och som behöver råd och stöd

1:a februari 2018 kommer vi att starta ett stödcentrum med specifik inriktning på problemen kring mobbning på arbetsplatser. Såväl drabbade som närstående är välkomna att höra av sig.

När och var ska uppdraget genomföras:
Obligatorisk utbildning kommer i steg 1 att ske i Stockholm. Uppdraget genomförs annars på valfri plats där du har tillgång till dator och internet samt kan sitta helt ostört. Digital utbildning online kopplat till uppdraget kommer att införas den 1:a februari 2018.

Specifika önskemål:
Du får gärna ha egen erfarenhet av att bli utsatt eller av att ha utsatt någon annan, detta är dock inget krav. Det viktigaste är att du brinner för hjärtefrågan och vill hjälpa andra. Erfarenheten kan alltså vara utifrån egen erfarenhet eller som närstående. Vi ser gärna också att du har goda kunskaper i språk, kommunikation, samtalsterapi och coachning. Som stödvolontär via chatt och mail kommer du att få genomgå en utbildning med fokus på vuxna som utsatts för kränkande särbehandling. Utbildningen består av en förberedande utbildning i Stockholm samt en digital löpande uppföljning. Utbildningen är obligatorisk för att du skall kunna bli godkänd stödvolontär. Du kommer efter utbildningen att få löpande handledning minst 1-2 gånger / månad. Individuellt stöd kommer finnas löpande om behov finns. OBS: Vid tidigare erfarenhet av mobbning är det viktigt att man själv mår bra innan man åtar sig uppdraget. Samtliga stödvolontärer kommer också att få lämna ett utdrag ur Polisregistret.

Minimiåtagande:
Som stödvolontär behöver du kunna lägga 2-3 h varannan vecka. Utöver detta tillkommer den tid som krävs kopplat till förberedelser, utbildning och handledning.

Minimiåtagande:
Som stödvolontär behöver du kunna lägga 2-3 h varannan vecka. Utöver detta tillkommer den tid som krävs kopplat till förberedelser, utbildning och handledning.

Är du intresserad av detta uppdrag maila till våra volontärsamordnare via mailadressen engageradig@makeachange.se

Volontärer till stödchatt med inriktning på barn och ungdomar!

Vi söker nu personer som vill stötta barn och ungdomar som har blivit utsatta för mobbning och behöver någon att prata med.

Make a Change är en ideell förening som arbetar mot mobbning bland barn, ungdomar och vuxna på nätet, i skolan, inom föreningslivet – och på arbetsplatser.

I februari 2018 kommer vi att lansera en ny stödchatt med specifik inriktning på problemen kring mobbning, såväl drabbade som närstående är välkomna att höra av sig, och vi söker därför volontärer som är villiga att ge av sin tid för att hjäpa andra.

När och var ska uppdraget genomföras:
Obligatorisk utbildning kommer i steg 1 att ske i Stockholm 21 januari. Uppdraget genomförs annars på valfri plats där du har tillgång till dator och internet samt kan sitta helt ostört. Digital utbildning online kopplat till uppdraget kommer att införas våren 2018.

Specifika önskemål:
Du får gärna ha egen erfarenhet av att bli utsatt eller av att ha utsatt någon annan, detta är dock inget krav. Det viktigaste är att du brinner för hjärtefrågan och vill hjälpa andra. Erfarenheten kan alltså vara utifrån egen erfarenhet eller som närstående. Vi ser gärna också att du har goda kunskaper i språk och kommunikation. Som volontär kommer du att få genomgå en utbildning med fokus på att arbeta med barn och ungdomar. Utbildningen består av en förberedande utbildning i Stockholm samt en digital löpande uppföljning. Utbildningen är obligatorisk för att du skall kunna bli godkänd volontär. Du kommer efter utbildningen att få löpande handledning minst 1-2 gånger/månad. Individuellt stöd kommer finnas löpande om behov finns. OBS: Vid tidigare erfarenhet av mobbning är det viktigt att man själv mår bra innan man åtar sig uppdraget. Volontärer som skall arbeta med barn – och ungdomar skall ha en minimiålder på 18 år. Samtliga volontärer kommer också att få lämna ett utdrag ur Polisregistret (de volontärer som skall arbeta med barn och unga kommer att få gå igenom en speciell utvärdering).

Minimiåtagande:
Som chattvolontär behöver du kunna lägga 2-3 timmar varannan vecka på att chatta. Utöver detta tillkommer den tid som krävs kopplat till förberedelser, utbildning och handledning.

Är du intresserad av detta uppdrag maila till våra volontärsamordnare via mailadressen engageradig@makeachange.se

Vi söker en webbproducent med inriktning på WordPress

Vi söker nu en webbproducent som vill designa och uppdatera vår hemsida löpande. Vi söker dig som har kunskaper inom WordPress och som har ett öga för webb- och grafisk design.

Dina arbetsuppgifter:
Du kommer ha en viktig löpande roll hos oss som webbutvecklare. Dina huvudsakliga uppgifter kommer vara att uppdatera vår hemsida med nyheter, nya funktioner samt vara den som ansvarar för den löpande underhållningen.

När och var ska uppdraget genomföras:
Uppdraget är tillsvidare och kan utföras på distans.

Specifika önskemål:
Din erfarenhet: Du har arbetat med WordPress tidigare. Du har ett öga för design. Du har god förståelse inom HTML & CSS. Du har erfarenhet av wordpress ramverket/temat Divi. Du förstår PHP & Javascript. Du gillar att arbeta med saker som gör skillnad för andra. Du gillar att ha kontakt med människor. Du är driven och gillar att utvecklas.

Minimiåtagande:
Då uppdraget är löpande ser vi gärna att du minst kan åta dig uppdraget under 4-6 månader.

Är du intresserad av detta uppdrag maila till våra volontärsamordnare via mailadressen engageradig@makeachange.se

Brinner du för sociala medier och kampen mot mobbning?

Håller du med oss om att sociala medier är bland det viktigaste för organisationer att nå ut och skapa debatt och nya perspektiv? Brinner du för textbaserad och visuell kommunikation?

Just nu söker vi särskilt dig som vill vara ansvarig för våra sociala medier och helt enkelt fungera som en skribent i samtliga våra digitala kanaler. För tryckt material och digitala medier.

Make a Change är en ideell förening som arbetar mot mobbning och utanförskap bland barn, ungdomar och vuxna i skolor, föreningar och på arbetsplatser. Vi har stora ambitioner och söker dig som vill följa med oss på vår resa och skapa förändring runtom i Sverige.

När och var ska uppdraget genomföras:
Uppdraget sker löpande och kan utföras på distans.

Specifika önskemål:
Kunskap om sociala medier såsom Facebook, Instagram och/eller Twitter. Kunskap i bildredigering med hjälp av Adobe Photoshop och Illustrator. Utmärkta språkkunskaper i både svenska och engelska (tal och skrift). Kunskap om och brinner för vår hjärtefråga.

Minimiåtagande:
Då uppdraget är löpande ser vi gärna att du arbetar med oss minst 3-6 månader.

Är du intresserad av detta uppdrag maila till våra volontärsamordnare via mailadressen engageradig@makeachange.se

Vi söker en fond - och stipendieansökare till Stockholm

Som fond – och stipendieansökare arbetar du mycket självständigt och under eget ansvar med stöd från styrelsen och planerar själv din tid så att ansökningarna skickas iväg i tid och med rätt innehåll.

Den vi söker skall vara noggrann, får in ansökningar i god tid innan ansökningstidernas slut, ser möjligheter, har koll på ansökningsprocessen och vet hur man gör research för att hitta de fonder – och stiftelser som passar ändamålet och vår hjärtefråga.

Vill man utgå från vårt kontor som ligger centralt i Stockholm så finns det även möjlighet för detta.

När och var ska uppdraget genomföras:
Stockholm – uppdraget kan med fördel skötas hemifrån.

Specifika önskemål:
Ha kunskap gällande ansökningsprocesser och vad som kan sökas beroende på fond – och stiftelse. Ordningsam, god svenska och engelska i tal – och skrift samt datorvana.

Minimiåtagande:
2-3 timmar / vecka

Är du intresserad av detta uppdrag maila till våra volontärsamordnare via mailadressen engageradig@makeachange.se

VOLONTÄRPOLICY

VOLONTÄRPOLICY FÖR MAKE A CHANGE VERKSAMHET

Som volontär är du mycket viktig för oss och vi värnar om att volontärskapet ska fungera så väl som möjligt. För att uppnå detta har vi en volontärpolicy som syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till vårt arbete. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd för dig som volontär under ditt volontäruppdrag och beskriver roller och ömsesidiga förväntningar, skyldigheter och rättigheter.

Läs vår volontärpolicy här

Cissi Hult

Cissi Hult

Nationell volontärsamordnare

Cissi är utbildad behandlare inom kriminal- och missbruksvård med pedagogik som påbyggnadsutbildning.  Hon har själv en historia som utsatt för mobbing under längre period och ser att mobbing är ett växande samhällsproblem som klär sig i olika kostymer. Cissi har ett varmt starkt samhällsengagemang och brinner för barns- och mänskliga rättigheter. De tre senaste åren har hon tagit kampen ett steg längre som samordnare och projektledare för SOS Barnbyars volontärgrupp i Göteborg med insamlingsprojekt och föreläsningar.  År 2014 och 2015 satt hon även med i Världens barns regionskommitté för att arbeta mer med volontärprojekt och över gränser för att påverka världen mer för ju fler man är desto bättre och har man dessutom viljan så finns inga gränser för hur mycket man kan förändra. 

E-post

STÖTTA OSS

Genom att stötta oss är du med och bidrar i det förebyggande arbetet mot mobbning.

Vi utbildar skolor, företag och idrottsföreningar över hela landet.

STÖTTA OSS

Föreläsningar