ATT VARA MOBBAD & ATT MOBBA ANDRA!

INFORMATION

Hur är det att växa upp i en liten by i norra Skåne? Där alla kände alla och hade koll på varandra? Hur är det att komma med sin familj till Sverige? Att försörja fem barn på bidrag var omöjligt med alla krav som fanns. Att åka på resor med familjen på loven fanns inte på kartan. Inte heller att vara med i olika idrottsföreningar. De senaste teknikprylarna var bara att glömma. Men också nya kläder. Jag minns så tydligt att jag använde samma byxor varje dag i sjätte klass, något som alla andra i hennes klass också märkte – och mobbade henne för.

Mobbningen eskalerade, övergick i rasism och varade hela högstadiet. Men innan jag själv blev mobbad, hade jag under lågstadiet tillsammans med andra tjejer i klassen utsatt en annan klasskamrat för mobbning. Jag minns i detalj vad vi gjorde med henne, och vet därför av egen erfarenhet, att mobbningen även förföljer den som utsätter.

Idag är jag en profilerad journalist som öppet delar med sig av historier från min uppväxt för att stärka andra. En inspirationsföreläsning som förhoppningsvis ska få en och en annan att tänka om, varför mobbar vi och hur kan du vända mobbingen till något positivt?

SYFTE

Syftet är att få eleverna att tänka till. Varför mobbar vi? Och vad händer i den som blir mobbad? Hur kan de må flera år senare? För lärarna hjälper föreläsningen till att upptäcka mobbing och våga säga ifrån när man ser något som inte hör hemma i skolmiljö.

Och till alla statister, som varken mobbar eller blir mobbade – att få de att engagera sig. Få de att stå upp för den som blir utsatt, för allas trivsel och trevnad. Skolan ska inte vara en plats som man får ont i magen av att gå till eller vara på. Och det är faktiskt bara eleverna själva som kan förändra det.

MÅLGRUPP

Föreläsningen riktar sig till elever och lärare.

Andra Föreläsningar

Change Language To: English Swedish

Contact / Location

Kontakt info

Ideella föreningen Make a Change
Odengatan 21
114 24 Stockholm, Sweden

010-175 76 76 (m-f 10-17)
kontakt@makeachange.se
Orgnr: 802497-2450
Bankgiro: 326-4512
Swish: 123 08 33 780

Kontakta oss

Events / Calendar

Events

Vi erbjuder workshops, föreläsningar och event. Håll utkik efter våra kommande event.