Leva eller Dö?

INFORMATION

Många personer i Sverige kämpar varje dag med sitt förflutna och många år som mobbade i skolan. Tankarna på hur man bygger upp en fasad, ljuger och skyddar sig själv genom åren påverkar inte bara en själv, utan även omgivningen och ens relationer – oavsett om du är barn eller vuxen. Ansvaret ligger hos både Er och oss att förändra detta negativa mönster som påverkar människors livshälsa, där ett antal personer varje år väljer att avsluta sin egen livsresa på ett sätt vi inte önskar någon människa.

Föreläsningen handlar om att våga prata känslor samt att ifrågasätta det arbete som görs idag för att motverka mobbning oavsett plats. Vikten av att göra sin röst hörd och de konsekvenser som kan uppstå när man blir utsatt för mobbning som barn eller vuxen. Historien visar att människor som inte vågar prata, diskutera och öppet visa sina känslor till slut hamnar i en situation där allt brister. I längden leder detta till att man har lättare att prata genom ”slag” än att sätta sig ner vid ett bord och lösa konflikter på ett civiliserat sätt.

Föreläsningen är uppbyggd som ett samtal från en kille som fick lära sig den långa vägen. Det är viktigt att öppet kunna dela med sig av sina misstag och rädslor samt den känslan som infinner sig när man har en tuff historia bakom sig. Under föreläsningen förs också en öppen dialog med publiken om hur alla påverkas av de tuffare klimatet som råder i skolor och på arbetsplatser idag.

SYFTE

Vi lyfter fram konkreta verktyg kopplat till skolan samt hur vi tillsammans skall tänka och agera oavsett om ett barn är drabbat av kränkande särbehandling.

Målet är att alla ska få en annan bild av mobbning, utanförskap och dess effekter samt bli mer motiverade att själva vara med och påverka och förändra. Vi har alla oavsett ålder, arbetsbefattning, kön, politisk åsikt eller sexuell läggning ett ansvar att se till att inga människor i vår omgivning far illa. Gör just DU vad du kan idag, eller skulle du kanske kunna göra mer?

MÅLGRUPP

Föreläsningen riktar sig till elever och föräldrar och kan anpassas efter årskurs.

Andra Föreläsningar

Change Language To: English Swedish

Contact / Location

Kontakt info

Ideella föreningen Make a Change
Odengatan 21
114 24 Stockholm, Sweden

010-175 76 76 (m-f 10-17)
kontakt@makeachange.se
Orgnr: 802497-2450
Bankgiro: 326-4512
Swish: 123 08 33 780

Kontakta oss

Events / Calendar

Events

Vi erbjuder workshops, föreläsningar och event. Håll utkik efter våra kommande event.