Styrelsen

Make a Change styrelse består av fem ordinarie ledamöter, en adjungerad samt en suppleant. Ordföranden och ledamöterna utses på tillsvidare basis. Styrelsen ansvarar för den strategiska ledningen av föreningen. Styrelsen föreslår nya ledamöter utifrån de behov som finns för föreningens strategiska ledning, alltså baserat på styrelsens befintliga sammansättning och de strategiska utmaningar som föreningen står inför.

 

Christian Nordenström

Christian Nordenström

Född 1979 / Från Stockholm

Ordförande och grundare av Make a Change. Christians egen barndom och historia som mobbad under nästan 10 års tid har visat honom vägen till grundandet av Make a Change. Som person vågar han utmana samhällets normer och driver föreningen framåt med stort fokus på nya innovativa lösningar i arbetet mot mobbning. Han bevisar även gång på gång, att han har viljan att bryta igenom där många andra misslyckas. Med drygt 20 års erfarenhet inom försäljning och media industrin har en stor passion för människor och kommunikation skapats. Han har tidigare arbetat i företag såsom Modern Times Group, Lorèal Group och PS Communication.

E-post

Mikael Östling Huhta

Mikael Östling Huhta

Född 1980 / Från Stockholm

Ledamot, ansvarig för organisationsutveckling och specifika utbildningsinsatser. Mikael har en Master of education i tyska och engelska på MDH samt har gått rektorsprogrammet på Uppsala Universitet. Han har tidigare arbetat som elevhälsochef samt rektor på IES i Uppsala men numera som Vice President Services at Sensavis. Energifylld och rättfram ledare med stort intresse för människor och utbildning. Mikael tror på tydlighet och medkänsla ifråga om ledarskap oavsett organisationsform, och han älskar att testa sina begränsningar.

E-post

Caxton Njuki

Caxton Njuki

Född 1982 / Från Oxelösund

Ledamot och utbildningsansvarig. Caxton Njuki är en ung framåt kille med glimten i ögat. Caxton är född i Uganda och har bott i Sverige sedan 5 års ålder. Han är idag professionell idrott – och hälsocoach och jobbar med ett antal idrottare i den absoluta Sverigeeliten. Han har jobbat åt Svenska Tennisförbundet som förbundskapten på juniorvärldstouren under 18 år, Nordiska Mästerskapen och EM­ samt VM­ kval. Caxton har lång erfarenhet av att coacha lag/grupper och individer inom idrott – och näringslivet. Som föreläsare har Caxton jobbat i över 10 år åt SISU idrottsutbildarna/Sörmlandsidrotten inom ämnet ledarskap och kommunikation.

E-post

Anne-Marie Malmsten

Anne-Marie Malmsten

Född 1965 / Från Stockholm

Vice-ordförande, ansvarig för administration och organisationsutveckling. Anne-Marie har i många år arbetat med barn och ungdomar med speciella behov samt har också erfarenhet av att leda kvalitetsuppföljningar i skolor och förskolor. Anne-Marie har en bred utbildning med dubbla examen. Som personalvetare med pedagogisk påbyggnadsutbildning har hon kunskap om arbetsrätt och arbetsmiljö och har även läst in sig på juridik för personer med funktionsnedsättning. Sedan flera år arbetar Anne-Marie ideellt inom föreningslivet för barn och ungdomar och ser gärna fler möjligheter för ungdomar att fortsätta sitt idrottsutövande i de sena tonåren. Förutom styrelsearbete i idrottsföreningen är Anne-Marie också ledamot/sekreterare i en hembygdsförening.

E-post

Patrik Blomqvist

Patrik Blomqvist

Född 1971 / Från Stockholm

Ledamot, ansvarig för digital utbildning och sponsring. Patrik har tidigare studerat IHM Sales and Marketing. Han jobbar idag på den största elektroniska säkerhetsleverantören i Europa som erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Patrik har jobbat med online-video och IT-säkerhet de senaste 10 åren.

E-post

Fler inom föreningen

Inom Make a Change arbetar många eldsjälar ideelt i kampen mot mobbning och utanförskap. Nedan finner ni de personer som arbetar inom organisationen och vad de gör hos oss.

 

Jerker Danielsson

Jerker Danielsson

Föreläsare

Jerker har en bakgrund som sträcker sig från militär befälsutbildning via arbete som polis, platschef / avdelningschef inom Securitas-koncernen och egen företagare inom säkerhetsbranschen. Jerker har arbetat mycket med utsatta människor och verksamheter. Under sin tid som chef för Securitas personskydd i södra Sverige kom han i kontakt med personer som var hotade, stalkade eller svårt utsatta på annat sätt. Dessutom hade han en vision och ett mål att han skulle ha den lägsta personalomsättningen inom koncernen. En nollvision togs fram och budskapet var mycket klart. Alla har rätt att bli tagna på allvar, bli sedda och bekräftade. Jerker håller föredrag och undervisar i hur man undviker mobbning och annan kränkande särbehandling.

Simon Sandström

Simon Sandström

Strategi och kommunikation

Simon Sandström har sedan 2002 arbetat i skolan, är föreläsare och legitimerad lärare i svenska, svenska som andra språk, matematik samt idrott och hälsa. Han är även lokalt skyddsombud för Lärarnas Riksförbund och har studerat skolledarutbildning samt gruppledarutbildning på Uppsala Universitet samt i Stockholm stads regi. Simon är också ordförande i Salam LADC Sweden som arbetar med att hjälpa flyktingar nere i Libanon. Simon har även ett stort idrottsintresse och sitter i Hammarby Fotbolls marknadsråd.

E-post

Fredrik Nilsson

Fredrik Nilsson

Företagssamarbeten

Fredrik brinner mycket för barn och ungdomar och har en egen historia där han fått uppleva utanförskap på olika sätt.  Med över 10 års erfarenhet av försäljning i alla former och storlekar har han skaffat sig lång erfarenhet av behovsanalyser, förhandlingar, coachning och kundrelationer. Som person är han extremt duktig på att anpassa sig till situationen han befinner sig i just nu. Dessutom är han strukturerad, lugn och samlad, orädd, ivrig, nyfiken och driven. Fredrik är en duktig projektledare som fyller en viktig funktion kopplat till våra företagssamarbeten.

E-post

Johanna Roos

Johanna Roos

Grafisk Designer

Johanna arbetar som grafisk designer och har ett fantastiskt öga för färg, form och detaljer. Hon arbetar just nu med att skapa vår nya grafiska profil som kommer att introduceras i slutet av oktober. Make a Change kommer bli tydligare, färggladare och sprida ännu mer kärlek genom Johannas magiska fingrar.

E-post

Elaf Ali

Elaf Ali

Föreläsare

Elaf föreläser om mobbning, relationer, människors rättigheter och förtryck. När Elaf inte engagerar sig i Make a Change arbetar hon som journalist och är engagerad i frågor som rör våld i nära relationer och kvinnans rätt till lika rättigheter. Hon är uppväxt i en hederskultur och har fått kämpa sig fram i livet. Hon har varit krönikör på Expressen och jobbar idag på Sveriges Radio. Förutom journalist så är hon också utbildad behandlingspedagog och har arbetat på boende för ensamkommande flyktingbarn samt i en ideell förening som hjälper tjejer utsatta för hedersvåld. Inom en snar framtid kommer Elaf även att ge ut sin debutbok.

STÖTTA OSS

Genom att stötta oss är du med och bidrar i det förebyggande arbetet mot mobbning.

Vi utbildar skolor, företag och idrottsföreningar över hela landet.

STÖTTA OSS

Föreläsningar