Styrelsen

Make a Change styrelse består av fem ordinarie ledamöter, en adjungerad samt en suppleant. Ordföranden och ledamöterna utses på tillsvidare basis. Styrelsen ansvarar för den strategiska ledningen av föreningen. Styrelsen föreslår nya ledamöter utifrån de behov som finns för föreningens strategiska ledning, alltså baserat på styrelsens befintliga sammansättning och de strategiska utmaningar som föreningen står inför.

 

Christian Nordenström

Christian Nordenström

Född 1979 / Från Stockholm

Ordförande och grundare av Make a Change. Christians egen barndom och historia som mobbad under nästan 10 års tid har visat honom vägen till grundandet av Make a Change. Som person vågar han utmana samhällets normer och driver föreningen framåt med stort fokus på nya innovativa lösningar i arbetet mot mobbning. Han bevisar även gång på gång, att han har viljan att bryta igenom där många andra misslyckas. Med drygt 20 års erfarenhet inom försäljning och media industrin har en stor passion för människor och kommunikation skapats. Han har tidigare arbetat i företag såsom Modern Times Group, Lorèal Group och PS Communication.

E-post

Mikael Östling Huhta

Mikael Östling Huhta

Född 1980 / Från Stockholm

Ledamot, ansvarig för organisationsutveckling och specifika utbildningsinsatser. Mikael har en Master of education i tyska och engelska på MDH samt har gått rektorsprogrammet på Uppsala Universitet. Han har tidigare arbetat som elevhälsochef samt rektor på IES i Uppsala men numera som Vice President Services at Sensavis. Energifylld och rättfram ledare med stort intresse för människor och utbildning. Mikael tror på tydlighet och medkänsla ifråga om ledarskap oavsett organisationsform, och han älskar att testa sina begränsningar.

E-post

Caxton Njuki

Caxton Njuki

Född 1982 / Från Oxelösund

Ledamot och utbildningsansvarig. Caxton Njuki är en ung framåt kille med glimten i ögat. Caxton är född i Uganda och har bott i Sverige sedan 5 års ålder. Han är idag professionell idrott – och hälsocoach och jobbar med ett antal idrottare i den absoluta Sverigeeliten. Han har jobbat åt Svenska Tennisförbundet som förbundskapten på juniorvärldstouren under 18 år, Nordiska Mästerskapen och EM­ samt VM­ kval. Caxton har lång erfarenhet av att coacha lag/grupper och individer inom idrott – och näringslivet. Som föreläsare har Caxton jobbat i över 10 år åt SISU idrottsutbildarna/Sörmlandsidrotten inom ämnet ledarskap och kommunikation.

E-post

Anne-Marie Malmsten

Anne-Marie Malmsten

Född 1965 / Från Stockholm

Vice-ordförande, ansvarig för administration och organisationsutveckling. Anne-Marie har i många år arbetat med barn och ungdomar med speciella behov samt har också erfarenhet av att leda kvalitetsuppföljningar i skolor och förskolor. Anne-Marie har en bred utbildning med dubbla examen. Som personalvetare med pedagogisk påbyggnadsutbildning har hon kunskap om arbetsrätt och arbetsmiljö och har även läst in sig på juridik för personer med funktionsnedsättning. Sedan flera år arbetar Anne-Marie ideellt inom föreningslivet för barn och ungdomar och ser gärna fler möjligheter för ungdomar att fortsätta sitt idrottsutövande i de sena tonåren. Förutom styrelsearbete i idrottsföreningen är Anne-Marie också ledamot/sekreterare i en hembygdsförening.

E-post

Patrik Blomqvist

Patrik Blomqvist

Född 1971 / Från Stockholm

Ledamot, ansvarig för digital utbildning och sponsring. Patrik har tidigare studerat IHM Sales and Marketing. Han jobbar idag på den största elektroniska säkerhetsleverantören i Europa som erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. Patrik har jobbat med online-video och IT-säkerhet de senaste 10 åren.

E-post

Fler inom föreningen

Inom Make a Change arbetar många eldsjälar ideelt i kampen mot mobbning och utanförskap. Nedan finner ni de personer som arbetar inom organisationen och vad de gör hos oss.

 

Siavosh Derakhti

Siavosh Derakhti

Ambassadör Nationellt

Siavosh Derakhti och har själv genomgått en personlig resa som uträknad med besvärlig skolgång och utanförskap. Han har arbetat med barn & ungdomar i både kommunal & privat regi och är idag en väldigt omtyckt talare inom integration, mångfald, inspiration, motivation & rasism. Siavosh är grundare av Ideella organisationen UMAF – Unga Mot Antisemitism & Främlingsfientlighet. Han arbetar hårt för att motverka mobbning, utanförskap, intolerans, antisemitism, islamofobi och rasism bland barn- & ungdomar i  Sverige. 2013 fick han förmånen att träffa USA:s president Barack Obama och han är den första personen som har tilldelats nyinstiftade ELSA priset från den Svenska kommittén mot antisemitism samt Raoul Wallenberg priset från Raoul Wallenberg Academy.

EVELINA FINNDELL

EVELINA FINNDELL

Ambassadör Föreningsliv

Evelina spelar i AIK Fotbolls damlag. Hon är 19 år och har nyligen tagit studentexamen. Trots hennes unga ålder så har hon under sina år som elev på olika skolor samt som spelare i olika lag träffat många olika människor med olika bakgrund. Hon brinner därför för ungdomar och allas lika värde. För Evelina har det alltid varit extremt viktigt att alla ska känna sig delaktiga, att ingen känner sig ensam och att få andra att trivas med sig själva. Hon har själv upplevt hur det som kvinnlig elitidrottare är att bli behandlad annorlunda jämfört med manliga, och hon har alltför många gånger insett att förutsättningarna för kvinnliga fotbollsspelare på många sätt är sämre än för de manliga. Så är det inom fotbollsvärlden, men tyvärr ser det ut så inom flera olika idrotter, yrken och samhällen. Som ambassadör arbetar Evelina för att vara en förebild inom idrotten, och visa att man kan klara allt man tar för sig, oavsett om man är tjej eller kille.

Johanna Roos

Johanna Roos

Grafisk Designer

Johanna arbetar som grafisk designer och har ett fantastiskt öga för färg, form och detaljer. Hon arbetar just nu med att skapa vår nya grafiska profil som kommer att introduceras i slutet av oktober. Make a Change kommer bli tydligare, färggladare och sprida ännu mer kärlek genom Johannas magiska fingrar.

E-post

Elaf Ali

Elaf Ali

Föreläsare

Elaf föreläser om mobbning, relationer, människors rättigheter och förtryck. När Elaf inte engagerar sig i Make a Change arbetar hon som journalist och är engagerad i frågor som rör våld i nära relationer och kvinnans rätt till lika rättigheter. Hon är uppväxt i en hederskultur och har fått kämpa sig fram i livet. Hon har varit krönikör på Expressen och jobbar idag på Sveriges Radio. Förutom journalist så är hon också utbildad behandlingspedagog och har arbetat på boende för ensamkommande flyktingbarn samt i en ideell förening som hjälper tjejer utsatta för hedersvåld. Inom en snar framtid kommer Elaf även att ge ut sin debutbok.

MARIAM ISMAIL DAOUD

MARIAM ISMAIL DAOUD

Ambassadör Malmö

Mariam Ismail Daoud arbetar som projektsamordnare med ansvar för jämställdhet, är aktiv i olika föreningar bland annat Internationella kvinnoföreningen, (IKF) Anställningslösa i förening och Röda korset. Mariam har studerat mångfaldsstudier med arbetsvetenskap som inriktning på Malmö Högskola och håller föreläsningar inom jämställdhet och mångfald. Hon väcker opinion i frågor som berör arbetsmarknaden utifrån olika perspektiv, missgynnandet av mångfalden samt diskriminering i arbetslivet och vikten av jämställdhetsintegrering. Olika kunskaper har olika villkor och det handlar om att utveckla gemensamma arenor för samverkan, det finns mycket kunskap på alla områden i samhället därför är målet för Mariam i Malmö i första hand att skapa och att utveckla samverkan och kunskapsallianser med stadens olika sektorer, intressenter och aktörer.

Simon Sandström

Simon Sandström

Strategi och kommunikation

Simon Sandström har sedan 2002 arbetat i skolan, är föreläsare och legitimerad lärare i svenska, svenska som andra språk, matematik samt idrott och hälsa. Han är även lokalt skyddsombud för Lärarnas Riksförbund och har studerat skolledarutbildning samt gruppledarutbildning på Uppsala Universitet samt i Stockholm stads regi. Simon är också ordförande i Salam LADC Sweden som arbetar med att hjälpa flyktingar nere i Libanon. Simon har även ett stort idrottsintresse och sitter i Hammarby Fotbolls marknadsråd.

E-post

Fredrik Nilsson

Fredrik Nilsson

Företagssamarbeten

Fredrik brinner mycket för barn och ungdomar och har en egen historia där han fått uppleva utanförskap på olika sätt.  Med över 10 års erfarenhet av försäljning i alla former och storlekar har han skaffat sig lång erfarenhet av behovsanalyser, förhandlingar, coachning och kundrelationer. Som person är han extremt duktig på att anpassa sig till situationen han befinner sig i just nu. Dessutom är han strukturerad, lugn och samlad, orädd, ivrig, nyfiken och driven. Fredrik är en duktig projektledare som fyller en viktig funktion kopplat till våra företagssamarbeten.

E-post

Niklas Gerholm

Niklas Gerholm

Mediaproduktion

Niklas arbetar med delar av Make a Change kreativa och innehållsrelaterade material. Utöver det tar Niklas fram nya idéer och samarbeten inom näringsliv, myndigheter och föreningsverksamheter med spännande innovativa projekt i Make a Change anda. Niklas är också verksam som författare och programledare i podcastarna Blandbandet och Punschverandan. Just nu arbetar han dessutom tillsammans med en IT-byrå för att ta fram en ny app inom sociala nätverk.

E-post

STÖTTA OSS

Genom att stötta oss är du med och bidrar i det förebyggande arbetet mot mobbning.

Vi utbildar skolor, företag och idrottsföreningar över hela landet.

STÖTTA OSS

Föreläsningar