Nätmobbning

Det pratas om sådant som händer på nätet – och så finns det sådant som händer i verkligheten. Då kan det vara lätt att glömma bort att nätet är en del av verkligheten. Det som händer på nätet händer på riktigt och är lika verkligt som något annat. Bakom alla kommentarer, bilder och chattmeddelanden finns alltid en person.

Brott som begås på internet är svåra att utreda, både tekniskt och juridiskt. En anonym person bakom ett nätkonto kan vara svår att ställa till svars. Å andra sidan kan en konkret och faktiskt dokumenterad kränkning vara lättare att bemöta än viskningar och blickar i skolan. Kanske behöver ditt barn hjälp och stöd i att kontakta den som lagt upp de taskiga inläggen. Om barnet orkar, vill säga – hen vill kanske inte ”skvallra”, dessutom kan det vara direkt plågsamt att prata om elakheterna. Ofta är ju de inblandade samma personer som barnet riskerar att möta varje dag, i skolan eller därefter.

På Make a Change fokuserar vi på praktiska åtgärder där vi pratar om förebyggande åtgärder, kunskapshöjande utbildningar och konkreta verktyg där drabbade kan få hjälp. Läs gärna mer om Fight Back och Projekt 300 som är två av våra prioriterade funktioner i vårt arbete mot mobbning.

 

STÖTTA OSS

Genom att stötta oss är du med och bidrar i det förebyggande arbetet mot mobbning.

Vi utbildar skolor, företag och idrottsföreningar över hela landet.

STÖTTA OSS

Föreläsningar