Våra

Föreläsningar

Våra föreläsningar är avsedda för elever, rektorer, lärare, föräldrar och arbetsplatser som en introduktion till förekomsten och konsekvenserna av mobbning.
ELEVER & FÖRÄLDRAR

Leva eller Dö?

Många personer i Sverige kämpar varje dag med sitt förflutna och många år som mobbade i skolan eller på sin arbetsplats. Tankarna på hur man bygger upp en fasad, ljuger och skyddar sig själv genom åren påverkar inte bara en själv, utan även omgivningen och ens relationer – oavsett om du är barn eller vuxen.
LÄRARE & FÖRÄLDRAR

Tydlighet, transparens & förutsägbarhet

I föreläsningen pratar vi bland annat om vikten av att ha offrets perspektiv i fokus och använda sig av befintlig lagstiftning för att skapa förutsägbarhet för både offer, förövare och föräldrar i arbetet mot mobbning.
ELEVER & LÄRARE

Att vara mobbad & att mobba andra!

Till alla statister, som varken mobbar eller blir mobbade – hur får vi dem att engagera sig. Hur får vi dem att stå upp för den som blir utsatt, för allas trivsel och trevnad. Skolan ska inte vara en plats som man får ont i magen av att gå till eller vara på. Och det är faktiskt bara eleverna själva som kan förändra det.
ELEVER & LÄRARE

Utanför normen!

Det är inte någon människas läggning eller könsidentitet som skapar psykisk ohälsa och utanförskap. Det är okunskap och de de normer vi skapat i samhället. Vi vill bidra till att öka kunskapen och bryta dessa normer. Undersökningar bland unga homo – och bisexuella visar att 68% av kvinnorna och 45% av männen blivit bemötta på ett kränkande sätt de senaste tre månaderna. Samtidigt har varannan transperson i Sverige funderat på att ta sitt liv. Det och mycket mer måste vi våga prata om!
ELEVER & LÄRARE

Vem är jag?

Föreläsningen ”Vem är jag?” handlar i grund och botten om mobbning med inriktning HBTQ och kampen om att försöka hitta sig själv. Det finns så många vilsna själar där ute som vi kan hjälpa och målet är att fånga upp dessa vilsna själar under denna föreläsning, men också informera och utbilda människor om ämnet HBTQ. Vi belyser även problematiken kring sociala medier. Sociala medier är en stor del i många människors vardag och det är så viktigt att vi använder dessa på rätt sätt och är medvetna om vad som händer där ute. Vi lyfter även ämnen som fysisk och psykisk misshandel, självmord/självmordsförsök, psykisk ohälsa men också framtid, visioner och drömmar.
NÄTMOBBNING - ELEVER

Det spårar lätt ur!

Under vår elevföreläsning åskådliggör vi vad som är nätmobbning och digitala kränkningar och vad som är ok och inte ok när man använder sig av sociala medier samt rent konkret går igenom lagar och regler. Är det ok att skapa en hatgrupp? Får man lägga ut en kränkande bild eller videoklipp på en annan person? Får man skriva vad som helst på bloggar och hänga ut andra? Är det ett skämt att tagga andra på elaka sätt eller att utsätta någon för en facerape? Var går gränsen mellan skämt och kränkning?
NÄTMOBBNING - LÄRARE & FÖRÄLDRAR

Vad kan jag göra?

Hatgrupper på Facebook, konflikter på Instagram, bloggbråk, uthängning av varandra med pinsamma eller kränkande bilder, obehagligt material till nätmobbning och digitala kränkningar. Många föräldrar står handfallna och ställer sig frågande till hur man ska agera och samtala med sina barn om det uppstår problem, ofta sådana problem som man inte har någon kunskap om. Under föreläsningen visar vi upp tips till samtalsämnen samt ger råd hur man kan agera om mobbning och trakasserier uppstår
ARBETSGIVARE & ANSTÄLLDA

Hur förebygger vi mobbning på arbetsplatsen?

Vårt mål är att deltagarna i våra föredrag eller våra andra utbildningar ska förstå vad mobbning och annan kränkande särbehandling innebär och vad det orsakar för lidande och ekonomisk skada. Deltagarna skall förstå arbetet med friskfaktorer istället för riskfaktorer. Hur man preventivt undviker dessa problem och vad man gör om de ändå uppstår. Från rekrytering av en anställd via verksamheten och eventuellt avslut. Alltså att skapa en icke dysfunktionell arbetsplats.

Praktisk information

LÄNGD FÖRELÄSNINGAR & WORKSHOPS

60 minuter till heldagsutbildningar

PRISUPPGIFTER

från 5 000 SEK exkl. moms, resa och ev. boende.

DET FINSTILTA

Alla priser är exklusive moms.

BETALNING

Utbildningen kan delbetalas enligt överenskommelse.

REGLER VID AVBOKNING

Vid avbokning senare än 30 dagar innan bokad föreläsningsdag debiteras motsvarande 50 procent av föreläsningskostnaden. Vid bokning av ett föreläsningspaket eller flera återkommande föreläsningar gäller debitering enligt överenskommelse. De 30 dagarna räknas fram till den första föreläsningsdagen.

Vid bokning senare än 7 dagar före föreläsningsdagen debiteras 100 procent av kostnaden. Vid avbokning tidigare än 30 dagar innan första inbokade föreläsningsdagen sker avbokning utan kostnad.

Eldsjälar

Våra medarbetare

Christian Nordenström

Ordförande och Grundare

Karin Baurèus

Vice Ordförande

Johanna Aybar

Styrelseledamot
Contact / Location

Kontakt info

Ideella föreningen Make a Change
Odengatan 21
114 24 Stockholm, Sweden

010-175 76 76 (m-f 10-17)
kontakt@makeachange.se
Orgnr: 802497-2450
Bankgiro: 326-4512
Swish: 123 08 33 780

Kontakta oss

    Events / Calendar

    Events

    Vi erbjuder workshops, föreläsningar och event. Håll utkik efter våra kommande event.
    [trx_sc_events type="detailed" past="" cat="139" orderby="post_date" slider="" title_style="default" title_tag="h4" scheme="scheme_2" columns="1" count="6"]