Projekt 300

är en utbildning inom nätmobbning med syftet att öka kunskapen inom sociala medier. Under de kommande tre åren har vi som målsättning att kunna erbjuda 300 skolor runtom i Sverige en kostnadsfri utbildning med fokus på lärarna och hur man hanterar samt motverkar nätmobbning.

Den snabba utvecklingen inom sociala medier har både positiva och negativa effekter på samhället. I vår nätutbildning går vi igenom några av de populäraste sociala plattformarna såsom ex. Facebook, Instagram, Ask.fm samt Kik. Syftet med utbildningen som är att få en djupare inblick i alla funktioner samt hur man enklare kan hantera de problem och ”risker” som är kopplade till dessa ex. nätmobbning, kränkningar och andra typer av övergrepp på nätet.

Syfte

Erbjuds till:

Barn/elever

Lärare och personal

Föräldrar

Utmaningar:

Förebyggande arbete med nätmobbning

Öka medvetenheten kring sociala medier

Förbättra kommunikationen

Målgrupp:

Programmet är främst avsett för dem som är lärare, rektorer, kuratorer, skolsköterskor och social – eller fritidspedagoger. Delar av programmet involverar också elever och föräldrar. De exempel som ingår i kursen kommer från både grundskole-och gymnasieskolan och är inspirerade av verkliga scenarion. Om utbildningen ska genomföras på en skola är det mest effektivt om så många som möjligt på samma skola deltar i kursen, vilket skapar en konsensus som gynnar det kontinuerliga arbetet.

Uppbyggnad:

Utbildningen är utformad i tre faser. Syftet med utbildningen är att stärka kommunikationen, förståelsen och samarbetet mellan lärare, elever och föräldrar genom aktiva möten. I slutet av utbildningen kommer personalen att få genomgå en licensiering med målet att alla deltagare har förstått varje moment av utbildningen.

FAS 1

Föreläsningar och workshops för lärare, föräldrar och studenter. Genomgång av sociala medier, utmaningar med sociala medier, hur vi kommunicerar med varandra, vilket ansvar vi har, vad lagen säger och hur vi gemensamt kan motverka mobbning på nätet.

Verktyg tilldelas för kontinuerligt arbete appliceras på skolan för senare utvärdering.

FAS 2

Licensiering av lärare i sociala medier. En digital uppföljning som säkerställer att skolor och lärare har tagit hand om utbildningen och där vi också kräver att alla har förstått vikten av att arbeta tillsammans i denna fråga.

FAS 3

Efter godkänd utbildning kvarlämnas aktiva verktyg som skolan kan använda i sitt löpande arbete, och skolan erhåller sin licens. Denna licens kommer sedan att följas upp varje år för att licensen skall få bibehållas.

Vi har redan börjat samla in anmälningar till programmet. Om du är intresserad och vill veta mer, Fyll i ett ansökningsformulär nedan med dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig med mer information inom kort.

Fram tills idag har över 50 skolor anmält sig till projektet. Anmäl ditt intresse för programmet via länken nedan och vi kommer att skicka dig ytterligare information.

Anmäl Ert intresse här

  Namn:

  Befattning:

  Skola:

  Antal klasser:

  Antal elever:

  Antal anställda på skolan:

  Adress:

  Stad:

  Postkod:

  Telefonnummer:

  E-mail:

  Meddelande:

  Contact / Location

  Kontakt info

  Ideella föreningen Make a Change
  Odengatan 21
  114 24 Stockholm, Sweden

  010-175 76 76 (m-f 10-17)
  kontakt@makeachange.se
  Orgnr: 802497-2450
  Bankgiro: 326-4512
  Swish: 123 08 33 780

  Kontakta oss

   Events / Calendar

   Events

   Vi erbjuder workshops, föreläsningar och event. Håll utkik efter våra kommande event.
   [trx_sc_events type="detailed" past="" cat="139" orderby="post_date" slider="" title_style="default" title_tag="h4" scheme="scheme_2" columns="1" count="6"]